HTML

Haragszom

Néha TÉNYLEG szívás az élet...

Friss topikok

2009.05.05. 15:26 Eltiron72

A sok posztok írásának nincsen vége*

 A legjobb írásaim nem kerülnek fel ide. Ennek roppant egyszerű oka van: kizárólag a fejemben léteznek. Mániám a sétálás/kirándulás; miközben megyek és a fejemben szól a zene, fogalmazok. Méghozzá jól. Bölcseleteket, szarkasztikus humort, fikciókat, verseket írok meg gondolatban egy több órás séta alatt, amik aztán sosem kerülnek papírra/monitorra. Mire hazaérek a gép elé, addigra egyszerűen megváltozik a hangulatom, a gondolatok ugyan megmaradnak, de már nincs kedvem leírni azokat. Egyszer kipróbáltam diktafonnal. De őszintén: egy profi írón kívül ki képes arra, hogy a saját tollbamondását legépelje? Tiszta rabszolgamunka lenne, ráadásul a blogom szellemiségével ellentétes; ide u.i. csak indulatból írok, azt, ami éppen a fejemben jár.

 Ha egy régebbi gondolatomat/sztorimat írnám ide átfogalmazva, az olyan lenne, mint (talán fura gondolatnak tűnik) plágiumot elkövetni saját magammal szemben. Egyszóval: a legjobb dolgok benne maradnak a fejemben, ide meg csak a resztli kerül.

 Ez elég tré dolog az olvasóimmal szemben.

 

*A poszt címét plagizáltam J. Heller "Isten tudja" c. regényéből, ott a 2. fejezet címe: "A sok könyvek írásának nincsen vége"

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://haragszom.blog.hu/api/trackback/id/tr501104334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.05.05. 16:50:19

én álmomban szoktam ugyanezt. Tiszta zseniális dolgokat írok álmomban, és mire felébredek, minden szertefoszlik.
Álmomban humort is szoktam írni. Vicceket, szatírikus dolgokat. És olyankor nevetek írás közben. Meg 'irl' is, ami állítólag nagyon kísérteties.
süti beállítások módosítása