HTML

Haragszom

Néha TÉNYLEG szívás az élet...

Friss topikok

2009.02.06. 11:16 Eltiron72

Verjem a hülye fejetekbe

 Számtalan ismerősöm keres meg azzal a kérdéssel, hogy "meddig még" meg "miért tűrjük" éspersze "a Jobbik is csak pofázni tud, de nem tesz semmit".

 Na akkor. Magyarországon létezik egy olyan, hogy  "1949 évi XX. törvény", amit mindközönségesen "alkotmány" néven emlegetünk. (Jogban járatos cinikusok "Tákolmány"-nak hívják, nem véletlenül.) Ez peniglen márványba van vésve. Ebben elég sok érdekes dolog van: pl. az, hogy gyakorlatilag megváltoztathatatlan; csak és kizárólag a parlament módosíthat rajta, minima 2/3-os többséggel.

 Azonkívül (most jön az érdekes rész) azt is tartalmazza, hogy aki az "alkotmányos rend" ellen bármilyen eszközzel fellép, az bizony bűnöző. Persze most egyszerüsítek, hogy az egytengelyűek is értsék. Szóval hiába megy ki 100-1000-10000 akárhány paraszt az utcára ordítozni, az égegyadta világon semmi esélyük nincs arra, hogy elzavarják a kényelmes parlamenti többséggel rendelkező kúrmányt. Az egyetlen dolog, amit ilyen demonstrációval el lehetne érni, az az, hogy a miniszterelnök belátja, hogy népszerűtlen, a nép nem ért egyet a politikájával, tehát távozik. Ez történt pl. Izlandon.

De. Magyarországon még soha egyetlen személy nem mondott még le önként a kezébe kaparintott hatalomról.

Senki.

Soha.

 Szóval mi a búbánatos fasznak mennénk ki az utcára? Beveretni a fejünket? Lecsukatni magunkat? Az egyetlen dolog, ami még alternatíva lehet: nyílt, erőszakos felkelés az alkotmány ellen; egyszóval forradalom. Ebben régen jók voltunk, de a kádárizmus ezt gyökerestül kiírtotta a magyar emberekből. Fiatal koromban egyszer kirobbant egy éles vita a baráti társaságomban egy roppant hülye témáról: melyik szörnyűbb disztópia, Orwell 1984-e, vagy Huxley Szép új világa? Most már tudom a választ: a kettő ötvözete, a magyar szocializmus Kádár féle változata, ami egyszerre alkalmazta a terrort és a totális agymosást. EZ TETTE A MAGYAR NEMZETET ILYENNÉ. És ebből nincs visszaút. Tizen-huszonéves srácok, akik nem éltek abban a rendszerben visszhangozzák annak a hazugságait. A kádárizmus ugyanis öröklődik.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://haragszom.blog.hu/api/trackback/id/tr37926038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása